Nieuwe versie NEVO met bijgewerkte gegevens van vlees – en zuivelvervangers 1

Nieuwe versie NEVO met bijgewerkte gegevens van vlees – en zuivelvervangers

Het RIVM publiceert vandaag de nieuwe editie van het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO). Hierin staat informatie over de samenstelling van ruim 2300 voedingsmiddelen. Van meer dan 130 voedingsstoffen (eiwitten, koolhydraten, vetten en vetzuren, vitamines en mineralen) zijn gegevens in te zien. In deze editie van NEVO-online is de voedingsmiddelengroep Vleesvervangers en zuivelvervangers bijgewerkt.

Van 33 voedingsmiddelen uit deze groep, zoals vegetarische burgers, vegetarische boterhamworst en amandeldrink, is de samenstelling in een laboratorium geanalyseerd. De overige producten in deze groep zijn bijgewerkt met informatie uit de literatuur en van etiketten. Aan andere voedingsmiddelengroepen in NEVO-online zijn ruim 100 nieuwe voedingsmiddelen toegevoegd, voor een groot deel op basis van de Voedselconsumptiepeiling (VCP). De VCP Voedselconsumptiepeiling (Voedselconsumptiepeiling) laat zien wat, wanneer en waar Nederlanders eten en drinken.

Over NEVO-online

NEVO-online is een belangrijke bron voor iedereen die zich bezighoudt met de samenstelling van voedingsmiddelen, dieetadvisering, voedingsvoorlichting of -onderzoek. Het is mogelijk om de dataset van NEVO-online te downloaden. Hierin staan naast voedingsstoffengehaltes ook bronvermeldingen en informatie over de beschikbare recepten. Alle informatie over het voedingsstoffenbestand is te vinden op deze webpagina. Denk aan een lijst met nieuw toegevoegde voedingsmiddelen, verwijderde voedingsmiddelen en de definities van de voedingsstoffen. 

Leave a reply