Nieuwe Russische raketaanvallen op o.a. Loetsk en Lviv 1

Nieuwe Russische raketaanvallen op o.a. Loetsk en Lviv

16 augustus 2023 

Meerdere plekken Oekraïne zijn deze maandag en dinsdag doelwit geworden van nieuwe Russische raketaanvallen.

O.a. een industrieterrein in de noordwestelijke stad Loetsk werd getroffen door naar verluidt een kruisraket, hier vielen volgens burgemeester Polishchuk zeker drie doden en drie gewonden. Inmiddels heeft het Zweedse bedrijf SFK laten weten dat de getroffen fabriek van hen is, de drie omgekomen fabrieksarbeiders waren bij hen in dienst.

In de stad Lviv, eveneens in het westen van Oekraïne, zouden enkele gebouwen waaronder een flatgebouw, een supermarkt en een kleuterschool zijn geraakt. Er zijn geen berichten over dodelijke slachtoffers in Lviv, maar volgens Oekraïense media gaat het om de zwaarste Russische luchtaanval op deze stad sinds het begin van de Russische invasie. De meeste Russische drones zouden zijn onderschept.

In Tsjerkasy is volgens de berichten een medische instelling geraakt. De nabijgelegen plaats Smila zou hierdoor zijn afgesneden geraakt van warmte- en watertoevoer.

In Oblast Dnjepropetrovsk, een regio in het midden van Oekraïne, vloog door Russische aanvallen een industriebedrijf in brand en werd een sportfaciliteit verwoest. Ook vielen hier volgens gouverneur en zeker twee gewonden.

Een week geleden vielen er zeker zeven doden en 67 gewonden bij een Russische raketaanval op Pokrovsk, waarbij onder andere een appartementengebouw werd geraakt.

Bronnen[bewerken]
De Morgen, “Dodenaantal stijgt naar 7 na Russische raketaanvallen op residentiële wijk in Oekraïne, 67 mensen zijn gewond”, A. Durnez, F. Bruggeman, Belga, 8 augustus 2023
NOS Nieuws, “VN: 26.400 burgerslachtoffers in Oekraïne sinds invasie • Zelensky bezoekt front bij Zaporizja”, 14 augustus 2023
CNN, “At least 3 dead after Russian missile attacks across Ukraine”, K. Nechyporenko, A. Stambaugh, 15 augustus 2023
CNN, “Russian missiles target Ukraine’s western Lviv region”, 15 augustus 2023
De Morgen, “Dodelijke bombardementen op westen van Oekraïne”, 15 augustus 2023
The Kyiv Independent, “Swedish firm says Russian missile hit its factory in Lutsk, killing 3 workers”, 16 augustus 2023


Wil je deze pagina delen? 

|

Leave a reply