Dit is de winnaar van de Food Innovation Bachelor's Award 2022 1

Dit is de winnaar van de Food Innovation Bachelor’s Award 2022

Winnaar Food Innovation Bachelor’s Award 2022
De winnaar van de Food Innovation Bachelor’s Award (FIBA) 2022 was Frosty Farm van Ingeborg Pijnenburg, Sophie van Cooten, Cato Fröhlich en Keren
Tamasial. Het gaat om een bevroren snack gemaakt van haveryoghurt, fruit en groente voor kinderen vanaf 4 jaar.

Winnaars Ingeborg Pijnenburg, Cato Fröhlich, Keren Tamasial en Sophie van Cooten met directeur van het Voedingscentrum Gerda Feunekes (midden).

De winnaar: Frosty Farm
Maastricht University – Health Food Innovation Management – Ingeborg Pijnenburg, Sophie van Cooten, Cato Fröhlich, Keren Tamasial

Deze bevroren snack gemaakt van haveryoghurt, fruit en groente voor
kinderen vanaf 4 jaar werd door alle juryleden enthousiast ontvangen. Dit
product is geheel plantaardig, waarmee er goed op duurzaamheid is gelet, aldus
de jury. Doordat Frosty Farm gebruikmaakt van restproducten van een
sapproducent, wordt voedselverspilling tegengegaan.

Tweede prijs: Totally Nuts
Maastricht University – Health Food Innovation Management – Patrick Joosten, Mara Kynast, Bente van Santvoort, Kelly Baert

Een plantaardig alternatief voor feta gemaakt van amandelpulp, dat is Totally
Nuts. Volgens de jury een mooi product, dat nog veel breder kan worden
geplaatst dan alleen als saladetopper. Er wordt gebruikgemaakt van reststromen,
namelijk amandelpulp. Eet je dit product in plaats van kaas, dan help je ook
het milieu een handje!

Derde prijs: Kick Pea

HAS Hogeschool – Design Methoden in Food – Joline Harms

Dat je hartig broodbeleg óók van peulvruchten kan maken, bewijst
Kick Pea. De jury geeft aan dat het nu lastig is hartig broodbeleg te vinden
dat past in de Schijf van Vijf. Dat
deze ‘hagelslag’ is gemaakt van kikkererwten, is een originele keuze die
tegemoet komt aan de vraag naar hartig broodbeleg. Ook is er gedacht aan duurzaamheid:
peulvruchten zijn goede vleesvervangers en daarmee een duurzamere keuze.

Leave a reply