Zuid-Afrika: 21 jongeren overleden in nachtclub 1

Zuid-Afrika: 21 jongeren overleden in nachtclub

30 juni 2022 

In Enyobeni Tavern, een nachtclub in Scenery Park in de Zuid-Afrikaanse stad Oos-Londen (provincie Oost-Kaap) zijn zondagochtend 26 juni de lichamen aangetroffen van zeker 21 jongeren. Waarschijnlijk zijn ze die nacht tijdens het uitgaan overleden terwijl ze in de zaal waren. De slachtoffers zijn volgens de laatste berichten allen tussen de 13 en 17 jaar oud, in eerdere berichten werd gemeld dat ze rond de 20 waren.

Ze hadden geen zichtbaar lichamelijk letsel. De oorzaak van het drama is nog steeds onduidelijk. Gedacht wordt aan koolmooxidvergiftiging. Berichten dat daarvan sporen in de lichamen van de slachtoffers zouden zijn aangetroffen, zijn echter weersproken. Wel zijn er aanwijzingen dat er koolmonoxide in de ruimte aanwezig was. Onderzoekers zouden een benzinegenerator in de ruimte hebben aangetroffen, die giftige dampen zou hebben verspreid. Pathologisch expert Solomon Zondi denkt aan een gasexplosie, maar sluit ook de mogelijkheid niet uit dat er giftige stoffen zaten in drankjes die de overleden jongeren hadden geconsumeerd.

Bronnen[bewerken]
Netwerk24, “Tavern tragedy: Carbon monoxide poisoning suspected”, 29 juni 2022
Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie, “Tieners in bar in Zuid-Afrika stierven mogelijk door CO-vergiftiging, overlevenden getuigen over “verstikkende geur””, Leslie Hodge, 29 juni 2022
Het Nieuwsblad, “Politie Zuid-Afrika staat nog steeds voor raadsel na vondst van 21 lichamen in nachtclub”, 27 juni 2022
Mail & Guardian, “Gaseous explosion probably caused death of 21 young people at Eastern Cape tavern, pathology expert says”, Ray Hartle, Johnnie Isaac, 30 juni 2022Wil je deze pagina delen? 

|

Leave a reply