KRI Nanggala-402 gevonden

25 april 2021 


De Indonesische legerleiding heeft zondag bevestigd dat ten noorden van het Indonesische eiland Bali het wrak is gevonden van de vermiste KRI Nanggala (402) (en). Eerder was er al olie gezien die mogelijk uit de brandstoftank van de onderzeeër kwam, evenals brokstukken en persoonlijke bezittingen van de omgekomen bemanning.

De Indonesische legerleiding heeft ook bevestigd dat geen van de 53 bemanningsleden aan boord de ramp heeft overleefd. President Joko Widowo heeft zijn condoleances betuigd aan de familie van de omgekomenen.

De aanvalsonderzeeër raakte woensdag vermist, nadat hij was begonnen aan een torpedo-oefening en het contact met de bemanning verdween. Aangenomen wordt dat het schip onder water kapot is gebroken. Er werd een grootschalige zoekactie met schepen en helikopters op touw gezet. De Amerikaanse, Maleisische en Singaporese luchtmachten hielpen mee met zoeken.

De vergane duikboot is gelokaliseerd op een diepte van 850 meter, terwijl de onderzeeër eigenlijk maar tot een diepte van 500 meter kon duiken. Binnenkort wordt begonnen met het bergen van het wrak.

Bronnen[bewerken]
de Volkskrant, “Wrak van vermiste onderzeeër gevonden: alle bemanningsleden omgekomen”, 25 april 2021
NOS Nieuws, “Wrak vermiste Indonesische onderzeeboot gevonden, 53 bemanningsleden dood”, 25 april 2021
NOS Nieuws, “Wrakstukken Indonesië gevonden, geen hoop op overlevenden”, 24 april 2021Wil je deze pagina delen? 

|

Leave a reply