Vrachtwagen vol migranten kantelt op Mexicaanse snelweg 1

Vrachtwagen vol migranten kantelt op Mexicaanse snelweg

11 december 2021 

Bij een zwaar verkeersongeval op de Mexicaanse Mexican Federal Highway 190 (en) zijn donderdag zeker 55 doden gevallen en meer dan 100 gewonden. Dit gebeurde in de buurt van bij Tuxtla Gutierrez, de hoofdstad van de deelstaat Chiapas.

De vrachtwagen, die was volgeladen met migranten, sloeg in een bocht over de kop en vloog vervolgens tegen een voetgangersbrug aan. De bus zou volgens getuigen en overlevenden in de bocht zijn gaan kantelen onder het te hoge gewicht van alle inzittenden, of de chauffeur zou te hard hebben gereden.

In totaal zouden er zeker 166 migranten in de bus hebben gezeten, maar sommige berichten noemen hogere aantallen. Overlevenden zeggen dat ze enkele duizenden dollars hadden betaald voor een reis naar de deelstaat Puebla. Eenmaal daar zouden ze door andere mensensmokkelaars verder naar de grens met de VS worden gebracht. De afgelopen jaren nemen veel migranten vanuit Centraal-Amerika deze route.

Het merendeel van de migranten was volgens de Mexicaanse autoriteiten afkomstig uit Guatemala, onder hen zijn ook de meeste dodelijke slachtoffers. Anderen kwamen uit de Dominicaanse Republiek, Honduras, Ecuador en uit Mexico zelf.

In Mexico zijn vandaag drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Bronnen[bewerken]
NOS Nieuws, “Tientallen doden bij ongeluk met vrachtwagen vol migranten in Mexico”, 11 december 2021
NOS Nieuws, “Tientallen doden bij ongeluk met vrachtwagen vol migranten in Mexico”, 10 december 2021
CNBC (televisiebedrijf), “Most of 54 dead in Mexico truck crash were from Guatemala, Mexico says”, 11 december 2021Wil je deze pagina delen? 

|

Leave a reply