Arrestatie na brand in Arnhemse De Wiltstraat 1

Arrestatie na brand in Arnhemse De Wiltstraat

4 februari 2023 

De politie heeft zaterdag een verdachte aangehouden in verband met de brand van afgelopen dinsdag in de De Wiltstraat in de Arnhemse wijk Sint Marten. Inmiddels is ook bekend dat het gaat om een 37-jarige vrouw. Onduidelijk is nog wat precies haar betrokkenheid is bij de brand. Zij zou een bekende zijn geweest van minstens één van de omgekomen slachtoffers en onlangs wegens gedragsproblemen uit haar sociale huurwoning zijn gered.

De brand brak dinsdagochtend omstreeks 6:00 in een van de woningen in de straat en sloeg daarna zeer snel over. De straat werd hierna geheel ontruimd. De geëvacueerde bewoners werden opgevangen in cafés en vervolgens in het Musis-concertgebouw. Mensen in de buurt kregen rond 7:30 een NL-Alert. Bij een deel van de panden had de brandweer moeite om de vlammen te bereiken. Het vuur was ‘s middags omstreeks 12:15 onder controle. In totaal zijn zeven woningen als gevolg van de brand onbewoonbaar geworden.

Dinsdagavond en de volgende dag werden in de afgebrande woningen de lichamen aangetroffen van twee vrouwen van 46 en 51 jaar oud. De politie bevestigde vrijdag dat zij als gevolg van de brand zijn omgekomen. Hun identiteit werd vastgesteld door de afdeling FO en het NFI. Het 46-jarige slachtoffer was de bewoonster van het pand waar de brand vermoedelijk is uitgebroken. Het pand was gebouwd boven een schuur waar zij is gevonden. De vrouw had al langere tijd onenigheid met haar huurbaas, die wilde dat zij zou vertrekken. De man zegt in een verklarign dat hij maandagavond voor het laatst heeft gezien.

Buurtbewoners zouden de gemeente al eerder hebben gewaarschuwd voor brandgevaar, vanwege de ouderdom en kwetsbaarheid van de woningen.

Bronnen[bewerken]
De Gelderlander, “Fatale brand in Arnhem: opgepakte verdachte is vrouw van 37 jaar”, 4 februari 2023
De Gelderlander, “Fatale brand in Arnhem: opgepakte verdachte is vrouw van 37 jaar”, 4 februari 2023
NOS Nieuws, “Politie houdt verdachte aan voor fatale brand Arnhem”, 4 februari 2023
NOS Nieuws, “Tweede lichaam gevonden na grote brand in Arnhem”, 1 februari 2023
NOS Nieuws, “Lichaam gevonden na brand Arnhem, zeven woningen onbewoonbaar”, 31 januari 2023
NOS Nieuws, “Straat in Arnhem ontruimd vanwege grote woningbrand”, 31 januari 2023


Wil je deze pagina delen? 

|

Leave a reply