Rotterdam: lichamen gewonden in ontploft wooncomplex 1

Rotterdam: lichamen gewonden in ontploft wooncomplex

2 februari 2024 

In het wooncomplex in de Rotterdamse stadsdeel Zuidwijk waar maandagavond een zeer zware explosie was, zijn nu in totaal drie lichamen geborgen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de drie personen die na de explosie vermist werden. Woensdag resp. donderdag werden al de lichamen van twee mannen van 43 en 22 gevonden en geborgen. Vanochtend omstreeks 05.30 stuitten reddingswerkers onder het puin op menselijke resten die vermoedelijk van het derde vermiste slachtoffer, een man van 33, zijn; DNA-onderzoek moet hierover nog uitsluitsel geven.

De overblijfselen van het verwoeste pand zijn de afgelopen dagen voorzichtig gesloopt, zodat men er veilig in kon. Enkele omstanders (vooral nabestaanden van de omgekomen slachtoffers) die het terrein zelf wilden betreden, raakten slaags met de ME. Uiteindelijk mochten zij er na overleg met de politie toch op, waarna familieleden van een van de slachtoffers zelf diens lichaam meenamen.

De politie gaat voorlopig nog volop door met het onderzoek, mede omdat er omtrent de oorzaak van de ramp nog steeds niets bekend is. Omwoners melden dat zij kort voor de explosie een gaslucht roken. Bovendien is het nog altijd onduidelijk of er op het moment van de explosie mogelijk nog meer mensen in het pand aanwezig waren.

Bronnen[bewerken]
Provinciale Zeeuwse Courant, “De lichamen zijn gevonden, maar de zoektocht naar de oorzaak van de ramp gaat door”, E.Oosterom, 2 februari 2024
NOS Nieuws, “Menselijke resten gevonden in puin verwoest complex Rotterdam”, 2 februari 2024
NOS Nieuws, “Frustratie bij familie van vermisten Rotterdam: ‘We moeten onze lichamen begraven'”, 31 januari 2024
NOS Nieuws, “Tweede lichaam gevonden onder het puin na explosie in Rotterdam”, 31 januari 2024
Gerelateerd[bewerken]
Rotterdam: grote verwoesting na explosie in Zuidwijk, 31 januari 2024


Wil je deze pagina delen? 

|

Leave a reply