2021-08 Nieuwsbrief Wikimedia België 1

2021-08 Nieuwsbrief Wikimedia België

Nieuwsbrief augustus 2021
Algemene vergadering[bewerken]
De jaarrekening 2020 werd goedgekeurd. Er is een nieuw bestuurslid verkozen: Sam Donvil (meemoo). Lees hier het volledig verslag, alsook de presentatie.

Wiki Loves Heritage[bewerken]
Wiki Loves Heritage is een jaarlijkse nationale fotowedstrijd van Wikimedia België die een spin-off en een uitbreiding is van de wereldwijde Wiki Loves Monuments, zodat ook foto’s van roerend en immaterieel erfgoed, landschappen, folklore, vakmanschap, en museumcollecties toegelaten zijn.

De wedstrijd loopt van 1 juli 2021 tot en met 31 oktober 2021.

Wiki Loves Pajottenland Zennevallei[bewerken]
In 2021 is het 10 jaar geleden dat de Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei van start ging met als doel het geheugen van de streek te borgen voor de toekomst. Een goede reden tot feesten dus én om het geheugen van Pajottenland en Zennevallei toe te voegen aan Wikipedia.

Van 1 juli tot 30 september 2021 nodigen we je uit om foto’s van erfgoed in het Pajottenland-Zennevallei (gebouwen, historische landschappen, tradities, processies, volkssporten, ambachten, streekgerechten …) en cultuur op te laden via Wikimedia Commons.

Schrijfwedstrijd Nederlandstalige Wikipedia[bewerken]
Wikimedia Nederland organiseert opnieuw de jaarlijkse schrijfwedstrijd. De deelnemers kiezen een onderwerp die ze tussen 1 september en 31 oktober mogen schrijven.

Inschrijven voor eind augustus.

Industriemuseum[bewerken]
Het Industriemuseum Gent houdt een tijdelijke tentoonstelling Kathedralen van de industrie, over de geschiedenis van de textielindustrie in Gent.

Op 2 september om 18:00 gaat er een Wikipedia schrijfsessie door in het Industriemuseum over het textielverleden van Gent.

Wiki Women Design[bewerken]
Op 24 september gaat er in Brussel nog een laatste sessie door met als onderwerp Schrijven over Vrouwen in ontwerp en cultureel erfgoed.

Fiscale gift via de Koning Boudewijnstichting[bewerken]
Het Fonds Vrienden van Wikimedia België is erkend door de Koning Boudewijnstichting. Uw giften worden gebruikt om de door het Fonds goedgekeurde projecten van Wikimedia België te financieren.

Giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven u in principe een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag.

Vragen aan het bestuur[bewerken]
Vragen aan de board kunnen op voorhand gesteld worden via boardwikimedia.be.

Bron[bewerken]
Wikimedia België, “Nieuwsbrief Wikimedia België – augustus 2021”, 24 augustus 2021

Licentie


Wil je deze pagina delen? 

|

Leave a reply