Breaking nieuws: Ontbijt overslaan heeft geen gevolgen voor je gewicht 1

Breaking nieuws: Ontbijt overslaan heeft geen gevolgen voor je gewicht

Lange tijd hoorde we dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd was op de dag. Als je het ontbijt oversloeg dan was dat gegarandeerd de oorzaak van zwaarder worden. Maar klopt dit wel. Zoals de titel al zegt: NEE

Geen hap door je keel ‘s morgens

Ben jij ook zo iemand die ‘s morgens geen hap door zijn keel kan krijgen?
Herken je dit: Eerst goed wakker worden, twee koppen koffie en dan is de zin voor een boterham aanwezig. Het is ons opgevallen dat veel mensen hier last van hebben. Tegen je zin ontbijten is geen goed begin van de dag.  Wij adviseren daarom om dat vooral niet te doen. Neem je ontbijt op het tijdstip dat je de rust kunt vinden en dat het je smaakt. En dat kan ook gerust op school tijdens je 1e pauze of op je werk als je je eerste kop koffie hebt genuttigd.

Komt mijn stofwisseling dan wel goed op gang?

Of je stofwisseling nu wel of niet goed op gang komt. Voor je uiteindelijke energiebalans is dat helemaal geen issue. Afvallen en aankomen draait om wat je binnenkrijgt en wat je verbruikt.
Echter zijn er natuurlijk wel nadelen als je niet ontbijt en direct al een actief beweegpatroon hebt of je goed moet concentreren. Dan kan namelijk wel lastig zijn. Je bloedsuiker kan te laag zijn waardoor sporten en concentratie niet zo goed zal gaan. Hou er dus rekening mee hoe ziet je dagplanning er uit ziet.

 

 

Leave a reply