Afslanken in de overgang...ga er maar aanstaan! 1

Afslanken in de overgang…ga er maar aanstaan!

Wie kan er ook over meepraten? Je bent de laatste jaren enkele kilo’s aangekomen en wil ze dr wel vanaf. Alle diëten al geprobeerd, fitnessabonnement in de pocket….Voornemens genoeg, maar o, o, o wat is het moeilijk. Afslanken is al zooo lastig in het normale leven, laat staan als je in de overgang bent. Je hormonen krijgen opeens een ander doel of geen doel of verdwijnen. Je kinderen zijn de deur uit en je stofwisseling wordt wat langzamer. Genoeg elementen om de kilo’s opeens op plekken te zien verschijnen waar ze nog niet waren.

Ruim 1 miljoen hits op google

Typ overgang en afvallen in op google en de hits komen je tegemoet. Vooral ook welke middeltjes je in moet nemen om af te slanken. Een miljoenen business. Echter is hét wondermiddel om af te slanken bij overgang nog niet echt uitgevonden.

Help waar is mijn taille gebleven?

Het mysterie van de verdwijnende taille is natuurlijk allang ontrafeld. Door minder spiermassa, een andere verdeling van vetcellen en een oestrogeen vermindering besluiten vetcellen zich bij de overgang zich te gaan nestelen op buik, taille en borsten. Hierbij is natuurlijk ook erfelijkheid en genen wel een dingetje. Als je moeder, tantes en zussen op oudere leeftijd een appeltje werden is de kans groot dat dit ook bij jou aan de orde is. Ook leefstijl telt. Hierover zo meer.

Het lekkere leven

Tja dan ben je dus in de 50, kids de deur uit. Heerlijk met je partner en vriendinnen leuke avondjes, etentjes en borreltjes plannen. Netflixen en kijken wat jij leuk vindt. Het zorgen wordt allemaal minder en hiermee ook je tempo. En dan sluipt ‘t er allemaal zo in. Want in plaats van genieten en nergens naar kijken moet je eigenlijk opletten en schaarser worden met je voedingsinname en meer gaan bewegen. Grrrr nog minder eten en nog meer bewegen..? Zoooo ontzettend geen zin in. Maar ben eens eerlijk. Voor wat hoort wat. Dus….ben eens eerlijk naar jezelf en ga kleine stapjes zetten die verandering kunnen inzetten om meer te bewegen en minder te eten.

Geen angstverhalen maar kijken wat voor jou werkt

Dikker worden door stress, bijnieruitputting (wat dat ook mag zijn)….? Een ding is zeker, angstverhalen werken niet. Misschien goed om eerst eens even naar je leven te kijken wat je  nog wat meer op orde zou kunnen brengen. Hoe zit t met je baan, je agenda, je sociale contacten, je zelfbeeld, je zelfontwikkeling? Kijk eens om je heen. Wat loopt lekker en wat minder. Wat zou je anders willen dan je uiterlijk. Stel je kunt je focus veranderen van afslanken naar nieuwe uitdaging, van afslanken naar iets leren, van afslanken naar een beslissing nemen die je uitgesteld hebt, van afslanken naar tevreden zijn…..stel…..

Laat je coachen

Komt het er allemaal niet van, laat je dan coachen. Je hoeft het niet alleen te doen. Een coach kan een stok achter de deur zijn om aan de slag te gaan met veranderingen. Hoe? Neem vandaag nog contact op en we maken een plan.

www.wellsupport.nl

 

Contact opnemen
Leave a reply