Wat gaat de tijd toch snel! 1

Wat gaat de tijd toch snel!

2012 – Fifty and still young

Je bent zo oud als je je voelt…Hoe oud voel je je eigenlijk als je je voelt zoals je je voelt?

Leeftijd zegt toch eigenlijk helemaal niets. Gebreken komen met de jaren maar je invulling van je leven leert hoeveel gebreken je krijgt maar ook hoe je er mee omgaat.

18 jaar en uitgeblust

Ik zie het helaas wel eens om mij heen. Jongere die op hun 18e al uitgeblust zijn. Niet van de bank komen. De motivatie niet hebben om te bewegen en zeer ongezond eten. Gelukkig hebben ze nog 88 jaar om hier aan te gaan werken. Want de kans dat de jeugd 100 wordt is groot.

Blije gup

Het gaat binnenkort gebeuren. Ik word 50 jaar. Net als mijn 40e ga ik het uitbundig vieren. Ik ben nogal van het vieren. Iedere dag van mijn leven vier ik. Redenen genoeg. Mijn kinderen worden wel eens moe van mijn positiviteit en (in hun ogen) overdreven blijheid. Het kan mij niets schelen. Ik ga er lekker mee door ook na mijn 50e. 

Aanstekelijke enthousiasme

Het zit in mijn aard denk ik maar wellicht heeft het ook met mijn vak te maken. Hup schouders er onder. Zelfs na een avondje doorzakken kijk ik in de spiegel s morgens en zeg tegen mijzelf: Kit, koude douche, stevig ontbijten en er tegen aan. Mijn klanten vinden het prettig en worden aangestoken door mijn enthousiasme en energie. Kracht geeft het, kracht om ook tegenslagen te lijf te gaan of om ze te accepteren.

Het is vaak zoeken

Net als iedereen heb ik ook teleurstellingen gekend. Ik heb bijvoorbeeld  niet liefde en onvoorwaardelijkheid kunnen halen waar ik dacht het te kunnen halen, zelfs waar je als kind afhankelijk van bent. Het heeft mij creatief gemaakt. Maar vooral ook sensitief. Ik ben om mij heen gaan kijken en heb mijn leven gevuld met mensen waar ik er wel toe doe. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ik zelf vind dat ik ertoe doe.

Met een boodschap

En als in al mijn artikelen zit natuurlijk ook hier weer een boodschap in. Vier het leven, investeer in jezelf en in degenen die er toe doen. Maar vooral, zie jezelf als de belangrijkste in je leven. Als jij jezelf belangrijk vindt zal een ander je meer gaan respecteren. 

2020 – 8 jaar later

Wat gaat de tijd snel; ja  ja, lekker cliché. Ik wil weer gaan bloggen en lees met een glimlach bovenstaande tekst. Zoveel energie, zoveel inspiratie. Jaren vliegen voorbij maar gelukkig gebeurt er ook veel. Zo worden de jaren gevuld met herinneringen. Herinneringen om van te leren en om op terug te kijken. 

Holadijee – Oma en overgang

Inmiddels heeft de overgang en het oma worden mijn leven getekend met mooie bijzondere kantjes. Andere prioriteiten kondigen zich aan. Zo sta je nog midden in het oneindige leven en zo voel je dat er rijpere episode is aangebroken met jou als sluitpost. Niks ergs aan maar geeft wel minder haast, minder springen maar nog wel met dezelfde blijheid en enthousiasme. 🙂

Bloggen, ja ik heb er zin in…wordt vervolgd…..

Contact opnemen
Leave a reply